Blog

Vadba na SUP-u

31.07.2019

Ste že poskusili veslati v stoje? SUP je kratica za Stand Up Paddle ali prevedeno veslanje v stoje. Verjamem, da skoraj vsi veste o čem govorim, kajne?
Vadba na SUP-u

Supanje je tudi pri nas zadnje čase vedno bolj razširjena telesna aktivnost. Supanje ni samo zabavno, z njim lahko treniramo celo telo.
Za veslanje v stoje ne potrebujete posebnega predznanja ali priprav. Na sredini deske stopimo v razkorak v širini ramen, pri tem nekoliko pokrčimo kolena. Pri lovljenju ravnotežja si lahko pomagamo z boki.
Ko osvojite tehniko oziroma stabilen položaj, lahko na »supu« razen veslanja, izvajate tudi številne vaje. Dinamika vadbe na nestabilni deski predstavlja za telo dodaten izziv, saj boste tako poleg celotnega sklopa mišičnih skupin krepili tudi ravnotežje, koordinacijo in povečali gibljivost. Na deski lahko izvajate tudi nekatere elemente funkcionalne vadbe, joge ali pilatesa. Lahko izvajate, počepe, navadne trebušnjake, sklece, držite »plank« …. tako rekoč vse vaje, ki jih izvajate tudi na mirni površini.

 

(photo Pinterest)

OPISI VADB

URNIK

CENIK

Nazaj