Kostanjeva torta

13.10.2018

Kostanjeva torta

Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 100 g masla
  • 200 g mletih orehov
  • 400 g kostanjev pire
  • limonina lupinica
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • vanilijev ekstrakt

Postopek

Beljake stepemo v trd sneg. Malso stopimo in ohladimo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo in dodamo vse ostale sestavine. Na koncu na rahlo z lopatko umešamo sneg.

Maso zlijemo v pomaščen tortni mode. Pečemo na 180 stopinj 50 minut.

Čokoladna krema

  • 400 g temne čokolade ( 85% cacao)
  • 250 ml sladke smetane
  • 50 g masla
Smetano in maslo segrevamo do vretja. Z vročo smetano prelijemo čokolado in zmešamo v enakomerno gladko maso. 
Ohlajen bisvit prestavimo na večji krožnik in ga premažamo s čokoladnim namazom in potresemo s seskljanimi orehi.
Nazaj