Čokoladne blazinice

15.12.2018

Čokoladne blazinice

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 100 g moke
  • 50 g masla
  • 25 g kakava
  • 2 jajci
  • 3 žlice medu
  • žlička cimeta
  • pecilni prašek
  • sol
  • 100 g sezama

Postopek

Temno čokolado stopimo na sopari in ji primešamo maslo. V drugi posodi penasto zmešamo jajca in med, ki jima prilijemo mešanico čokolade in masla. V tretji posodi zmešamo skupaj suhe sestavine razen sezama, in jih primešamo k čokoladni zmesi. Dobljeno testo pustimo nekaj časa v hladilniku, da se strdi za oblikovanje kroglic. Oblikujemo kroglice ( cca 3-4 cm) in jih povaljamo v sezamu. Enakomerno jih položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico ogrejemo na 180 °C in piškote pečemo 8-10 minut.

Nasvet, v kolikor želite, da so piškoti bolj sladki ( temna čokolada + kakav = grenko) kombinirajte z mlečno čokolado.

Nazaj