Trikrat pečeno pecivo

18.05.2019

Trikrat pečeno pecivo

Sestavine

1. MASA
250 g albert keksov
250 g masla

2. MASA
5 jajc
0,5 kg skute
1 vanilin sladkor
50 g sladkorja.

3. MASA
2 veliki kisli smetani
25 g sladkorja

Postopek

Albert kekse zmeljemo in jih zmešamo skupaj z raztopljenim maslom. Dobljeno maso razporedimo po namaščenem pekaču in pečemo 10 minut v prej ogreti pečici na 175 stopinj.

Med tem časom zmešamo skupaj vse sestavine, ki so zabeležene v masi 2. Ko je piškotna podloga pečena počakamo nekaj minut, da se nekoliko ohladi. Nato na njo zlijemo skutino maso. Ponovno pečemo, približno 25 minut na 175 stopinj. Ko je skutina masa pečena pa za piko na i po vrhu razmažemo še kislo smetano zmešano s sladkorjem. Pečemo 10 minut na 175 stopinj.

Pecivo pustimo, da se ohladi in ga shranimo v hladilniku. Najboljše je ko je nekaj ur ali celo čez noč v hladilniku.

Nazaj