Malinova pita z grškim jogurtom

27.05.2019

Malinova pita z grškim jogurtom

Sestavine

Testo

  • 130 g pirine moke
  • 130 g ostre moke
  • 8 g pecilnega praška
  • 60 g  rjavi sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • drobno naribana lupinica manjše limone
  • 3 rumenjaki
  • 140 g margarine
Nadev
  • 400 g grškega jogurta
  • 250 g polnomastnega tekočega jogur150 g rjavi sladkorj
  • 60 g ostre moke
  • 2 čž vanilijeve arome
  • 3 beljaki
  • ·150 g zmrznjenih malin

Postopek

Iz vseh sestavin zamesimo testo. Mesimo tako dolgo, dokler ne dobimo testo, katerega lahko oblikujemo v kroglo - vendar je še malo drobljivo. Testo razdelimo na dva dela in ovijemo v plastično folijo. Enega damo za pol ure v hladilnik, drugega v zamrzovalnik. Po pol ure testo z rokami enakomerno razporedimo po dnu pekača (gre malo težje in je plast testa tanka, tako mora biti).

Nadev naredimo tako: Beljake stepemo v sneg. Grški jogurt, jogurt, sladkor, moko in vanilijo gladko razmešamo. Z lopatko vmešamo še sneg beljakov. Maso zlijemo na testo in nanjo polagamo zmrznjene maline Po vrhu enakomerno naribamo zmrznjeno polovico testa.

Pečemo na 190 stopinj 45 minut. Ohlajeno pito posipamo s sladkorjem v prahu in poljubno narežemo.

Nazaj