Hladna presna juha - Gazpacho

03.08.2019

Hladna presna juha - Gazpacho

Sestavine

  • 4 paradižniki
  • sveža kumara
  • 1/2 rdeče paprike
  • feferon (neobvezno)
  • mlada čebula
  • strok česna
  • žlička soli
  • 2 žlici olivnega olja
  • žlica balzamičnega kisa
  • pol limone
  • pol žličke kumina
  • 1/2 žličke suhega origana
  • Začimbe:
  • sveža bazilika, sol, poper, kajenski poper (neobvezno)

Postopek

Paradižnike potopite za nekaj sekund v krop, nato jih ohladite in olupite, odstanite jim tudi semena. Olupljene paradižnike, kumaro, papriko in feferon narežete na kocke. Čebulo in česen sesekljamo.

Narezane sestavine dajte v mešalnik, dodajte še začimbe, limonin sok, olje, balžamični kis in dobro zmiksajte. 

Juho postavimo za nekaj časa v hladilnik. Juho lahko serviramo v skodelice ali krožnike. Okrasimo jo z vodno krešo, sveže narezano baziliko ali s popečenimi kruhovimi kockami.

 

Nazaj