LCHF mesna rulada

19.02.2017

LCHF mesna rulada

Sestavine

  • 500 g mlete govedine 
  • 1 jajce
  • sol, poper
  • 4 rezine prešane slanine
  • 4 rezine sira
  • šampinjoni ( narezani)
  • 1 zelena paprika ( narezana na trakce)
  • majhen por ( narezan na tanko)

Postopek

Mleto meso posolimo in popopramo, dodamo jajce in vse skupaj dobro premešamo.

Tako pripravljeno meso položimo na peki papir in oblikujemo v kvadrat, debeline cca 1 cm.

Na meso položimo sir, narezane šampinjone, papriko in por. Vse skupaj zavijemo in oblikujemo štruco.

Na alufolijo položimo prešano slanino in najno položimo mesno štruco.

Vse skupaj ovijemo in pustimo zavito v alufolijo.

Pečemo na 180 stopinj cca 30 minut. Nato alufolijo odvijemo in pečico povečamo na 200 stopinj in pečemo še dodatnih 15 minut, 

da slanina lepo zahrusta.

Mesno štruco narežemo na rezine in jih položimo na motovilec ali rukolo.

 


Nazaj