LCHF - mesne pite

02.03.2017

LCHF - mesne pite

Sestavine

za nadev

  • 1 rdeča čebula, drobno sesekljan
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 2 žlici masla ali olivnega olja
  • 400 g mlete govedine ali jagnjetine
  • sol in poper
  • 1 žlica posušenega origana in bazilike
  • 4 žlice paradižnikove paste
  • ½ skodelice vode

 testo za pito

  • ¾ skodelice mandljeve moke
  • 4 žlice sezamovih semen
  • 4 žlice kokosove moke
  • 1 žlica indijskega trpotca (psilium)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 3 žlice olivnega ali kokosovega olja
  • 1 jajce
  • 4 žlice vode

 

Postopek

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Čebulo in česen na srednjem ognju popražimo na maslu ali olivnem olju, dokler se čebula ne zmehča. Pazimo, da se nam česen ne žažge. Dodamo mleto meso, origano in baziliko, posolimo in popopramo. Ko se meso popeče, dodamo paradižnik in vodo ter počasi kuhamo še 20 minut.

Medtem pripravimo testo.

Vse sestavine za testo zmešamo v multipraktiku, dokler se testo močno ne sprime.

Model za mafine dobro namastimo in iz testa oblikujemo posodice, tako da testo iz dna potiskamo s prsti navzgor do roba. Testo predpečemo cca 10 minut.

Ko so posodice pečene vanje nadevamo meso. Na meso lahko damo polnomastni sir, zrnati sir ali skuto in pečemo še nadaljnih 10-15 minut.

 

Nasvet

Pite lahko pripravimo tudi brez mesa. Uporabimo lahko kateri koli nadev, recimo zelenjavni, ali kar vam je najbolj všeč.

 

 


Nazaj