Njoki z govejim steakom

23.04.2017

Njoki z govejim steakom

Sestavine

Pirini njoki:

  • 200 g rikote
  • 3 rumenjake
  • 200 g pirine polnozrnate moke
  • 20 g parmezana
  • sol, poper, muškantni orešček

Goveji zrezek

  • 2 goveja zrezka
  • zdrobljen pisan poper
  • ščep soli
  • 1 manjši por
  • šampinjoni
  • smetana za kuhanje

Postopek

Sestavine za njoke zmešamo v gladko maso, ki naj počiva 30 minut. Nato iz nje oblikujemo njoke.

Kuhamo jih v kropu 4-5 minut.

Goveja zrezka posolimo in jih po robu povaljamo v pisanem popru. Popečemo jih na vročem olivnem olju.

Šampinjone očistimo in jih narežemo na rezine, nato jih skupaj z narezanim porom popražimo.

Dodamo še skuhane njoke in smetano za kuhanje.

Nazaj