Bučkini polpeti

26.07.2017

Bučkini polpeti

Sestavine

  • 500 g bučk
  • 200 g feta sir
  • 2 jajci
  • 80 g pirine moke
  • sveža bazilika
  • sol, poper
  • čili ( svež, lahko tudi mleti)
  • 1 JŽ koruze

 omaka

  • 3 JŽ grškega jogurta
  • sol, kajenski poper
  • svež čili
  • 2 stroka česna

Postopek

Bučke olupimi, naribamo, malo posolimo in pustimo cca 10 minut, da izpustijo vodo. Nato jim ožamemo z rokami.

Jajci stepemo in jim dodomo feta sir, posolimo, popopramo, dodamo baziliko in na koncu vmešamo še ožete bučke, koruzo in moko. Vse skupaj dobro premešamo.

Na ogreto olje z žlico polagamo maso, ki jo nato potlačimo in oblikujemo polpet. Na vsaki strani pečemo cca 5 minut, da se lepo rjavo zapeče. Za hrustljavost lahko pečene polpete, popečete še dodatno v pečici  na 200 stopnij za cca 15 minut.

Omako pripravimo tako, da v grški jogurt zmešamo sol, kajenski poper, narezan svež čili in 2 stroka sesekljanega česna. Omako lahko pripravimo malo prej in damo v hladilnik.

 

 

 


Nazaj