Bučkini polpeti
26.07.2017
Sestavine
- 500 g bučk
- 200 g feta sir
- 2 jajci
- 80 g pirine moke
- sveža bazilika
- sol, poper
- čili ( svež, lahko tudi mleti)
- 1 JŽ koruze
omaka
- 3 JŽ grškega jogurta
- sol, kajenski poper
- svež čili
- 2 stroka česna
Postopek
Bučke olupimi, naribamo, malo posolimo in pustimo cca 10 minut, da izpustijo vodo. Nato jim ožamemo z rokami.
Jajci stepemo in jim dodomo feta sir, posolimo, popopramo, dodamo baziliko in na koncu vmešamo še ožete bučke, koruzo in moko. Vse skupaj dobro premešamo.
Na ogreto olje z žlico polagamo maso, ki jo nato potlačimo in oblikujemo polpet. Na vsaki strani pečemo cca 5 minut, da se lepo rjavo zapeče. Za hrustljavost lahko pečene polpete, popečete še dodatno v pečici na 200 stopnij za cca 15 minut.
Omako pripravimo tako, da v grški jogurt zmešamo sol, kajenski poper, narezan svež čili in 2 stroka sesekljanega česna. Omako lahko pripravimo malo prej in damo v hladilnik.