Rižotin tris s kozicami

14.08.2017

Rižotin tris s kozicami

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 paradižnik
  • 50 g graha
  • 50 g koruze
  • peteršilj, česen
  • sol, poper
  • 250 g očiščenih kozic
  • 200 g (rjavi riž, pira in ječmen)

Postopek

Čebulo drobno narežemo in popražimo na olivnem olju, da postekleni. Dodamo na drobne kocke narezane paprike, narezan paradižnik, grah, koruzo, česen in petršilj. Dodamo še malo soli in poper.

Ko je zelenjava dovolj mehka, dodamo kozice in pražimo še cca 15 minut. Rjavi riž, piro in ječmen skuhamo posebej, po navodilih iz embalaže. 

Zelenjavi in kozicam nato primešamo še kuhane žitarice. 


Nazaj