Kari s hokaido bučo

20.09.2017

Kari s hokaido bučo

Sestavine

  • 3 rdeče čebule
  • 4 stroki česna
  • 400g sesekljanega paradižnika
  • 100ml kokosovega mleka
  • 1 hokaido buča, olupljena, z odstranjenimi pečkami in narezana na kocke
  • 1kg različne zelenjave, narezane na kocke (cvetača, bučke, korenje, malancani, brokoli)
  • mešanica začimb - po 2 čajni žlički kurkume, kumine, mlete paprike, koriandra, mletega čilija in karija v prahu
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • sol in poper po želji

Postopek

V veliki kozici segrejemo olje ter zmerno prepražimo čebulo in česen, da posteklenita. Dodamo začimbe in zmerno pražimo1-2 minuti. Dodamo na kocke narezano bučo in zelenjavo, pokrijemo kozico in dušimo, da se vse zmehča. 

Dodamo še paradižnik in kuhamo še cca 5 -10 minut. S paličnim mešalnikom zmeljemo mešanico, da postane gladka. Spet prestavimo na štedilnik in vmešamo kokosovo mleko. 

K tej slastni kari omaki lahko ponudite pečen sladek krompir ali pečeno bučo.

Dober tek!

 

Nazaj