Spomladanska rižota s šparglji

08.04.2018

Spomladanska  rižota s šparglji

Sestavine za dve osebi

  • 1 čebula
  • 1 por
  • 1 paradižnik 
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rumena paprika
  • drobnjak
  • sol, poper
  • 250 g špargljev
  • 120 g trije riži / riž, pira in ječmen
  • 4 manjši svinjski zrezki - ribica

Postopek

Čebulo in por nasekljamo, ostalo zelenjavo nežemo na koščke. Vse skupaj stresemo v kozico, dodamo še drobnjak in pražimo do mehkega, vmes zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Nato dodamo na koščke narezane šparglje in še malo podušimo. Riž skuhamo posebej in ga na koncu zmešamo z zelenjavo. Meso posolimo in ga na hitro opečemo na vsaki strani.

Nazaj