Jesenska juha s kostanjem in jurčki

01.10.2018

Jesenska juha s kostanjem in jurčki

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • čebula
  • 1 strok česna
  • 250g gob (jurčki)
  • 400g kostanja
  • sol
  • poper
  • šetraj
  • 2 žlički pivskega kvasa

Postopek

Sesekljano čebulo pražimo na segretem oljčnem olju, dodamo gobe in nasekljan česen ter pražimo tako dolgo, da pokuhamo vodo, ki jo izpustijo gobe. Nato dodamo skuhan olupljen kostanj. Zalijemo z vodo in začinimo s soljo, poprom in šetrajem. Segrevamo do vrenja, nato zmanjšamo temperaturo in kuhamo pri rahlem vretju10 minut. Odstavimo z ognja in izostrimo okus s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem in pivskim kvasom. Po želji lahko dodamo tudi žlico kisle smetane.

Nazaj