Čoko - bananina tortica

05.02.2017

Čoko - bananina tortica

Sestavine

(za dve tortici)

  • 1 banana
  • 2 JŽ temne čokolade narezane na koščke
  • jajce
  • 2 JŽ olivnega olja
  • 2 JŽ medu
  • 3 JŽ kokosovega mleka
  • malo vanilijevega ekstrakta
  • 7 JŽ pirine moke
  • 3 JŽ temnega kakava 
  • 1/2 ČŽ pecilnega praška
  • malo soli
  • za okras 6 rezin banane

Postopek

Banano pretlačimo in ji dodoamo na koščke narezano temno čokolado. Skupaj zmešamo jajce, olje, med, mleko in vanilijo.

V drugi posodi zmešamo skupaj suhe sestavine, katerim kasneje dodamo mokre sestavine. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso.

Skodelici za sufle namastimo in jih do polovice napolnimo z maso. Dodamo bananin - čokoladni pire in na koncu dolijemo še preostanek mase.

Pečemo na 180 stopinj cca 15 minut.

Pečene tortice lahko poljubno okrasimo in še tople pojemo.

 

Nazaj