Rafaelo tortica

23.04.2017

Rafaelo tortica

Sestavine

Biskvit:

  • 3 jajca
  • 6 JŽ kokosovega sladkorja
  • 1 JŽ vanilijevega ekstrakta
  • 100 g kokosove maščobe
  • 1 dcl kokosovega mleka
  • 1ČŽ pecilnega praška
  • 9 JŽ pirine polnozrnate moke
Krema:
  • 0,5 l kokosovega mleka
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 10 dag kokosovega sladkorja
  • 100 g kokosove maščobe
  • 5 dag kokosove moke
  • malo ruma
  • 500 ml sladke smetane
  • kokos za posip

Postopek

Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov naredimo sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, nato dodamo vanilijev ekst., kokosovo maščobo, moko in pecilni prašek. Vse dobro premešamo in na koncu rahlo umešamo še sneg iz beljakov.

Biskvit pečemo na 180 stopinj cca 25 minut.

V kokosovem mleku skuhamo puding, ko se ohladi dodamo sladkor, kokosovo maščobo in kokosovo moko. Vse dobro premešamo, na koncu lahko po želji dodamo tudi malo ruma.

Kremo prelijemo čez ohlajen biskvit in okrasimo s sladko smetano in mletim kokosom.

Nazaj