Poletna malinova torta

16.08.2018

Poletna malinova torta

BISKVIT

  • 4 jajca
  • 4 JŽ rjavega sladkorja
  • 80 g mletih mandljev
  • 3 JŽ  polnozrnate pirine moke

Rumanjake in 2 žlici sladkorja penasto umešamo. Iz beljakov in preostalega sladorja naredimo sneg. Nato vse skupaj narahlo zmežamo. Dodamo mlete mandlje in moko in premešamo. Maso prelijemo v pomaščen tortni model (28cm). Pečemo na 180 stopinj cca 10 minut.

KREMA

  • 500 g  kremnega sira
  • 400 g malin
  • 250 ml sladke smetane
Sveže maline pokuhamo in pretlačimo s paličnim miksarjem in jih ohladimo. Sladko smetano stepemo. V ohlajen malini pire dodamo kremni sir in sladko smetano in premešamo. Maso prelijemo na ohlajen biskvit, okrasimo s svežimi malinami in kokosovim čipsom. Torta naj počiva v hladilniku čez noč.
Nazaj