Pomoč in nasveti kako vztrajati na dolgi rok | V-team

Pomoč in nasveti kako vztrajati na dolgi rok

Vsak nov varovanec, ki pride k meni po pomoč, pride običajno iz različnih vzrokov: neuspelega preteklega hujšanja, nastalih novih ali dolgoletnih poškodb, pomanjkanja samo motivacije pri rekreaciji ali neznanja o pravilnem vadbenem procesu. Večina jih pride z različnimi začetnimi vzroku, vendar na koncu je vsem CILJ, biti FIT in ZDRAV v svojem telesu in okolju v katerem se večino časa giblje.

Začetki večine mojih varovancev so težki, za nekatere peklenski, vendar ko prvo najhujše obdobje prestanejo, postanejo nadaljnji treningi za nekatere rutina, vsakdanjik, redna disciplina zraven službe, spanja, hrane in drugih rednih obveznosti. Treningi naenkrat več niso tisto nujno zlo, ampak del urnika na sporedu tedenskih aktivnosti vadečega. Pri večini vse poteka kot po maslu, dokler je osnovno gonilo CILJ, ki smo si ga na začetku zastavili.

Eni cilj dosežejo zelo hitro, eni z malo več muke, eni ne pridejo niti čez polovico, eni obupajo že na začetku.

Posebnost mojih varovancev in zato se LAHKO brez slabe vesti pohvalim, je njihova vztrajnost na dolgi rok. Cilji, ki si jih zastavimo z vsakim posebej individualno so za nekatere lahko in hitro dosegljivi, za nekatere skoraj nemogoči, vendar pri vseh obstaja en skupek in to je »vztrajnost«, ki na koncu skoraj vsakega pripelje do tistega njegovega osebnega cilja.  

Vsi imamo različne začetne vzroke odločitve in tudi dosegamo različne konce, ampak doseči svoj cilj in ga na dolgi rok ohranjati je čisto nekaj drugega in to dejstvo »ohranjati cilj« je umetnost.

Kako mi skupaj z mojimi vadečimi ohranjamo in pilimo to vztrajnost na dolgi rok ni nobena nemogoča zahteva. Vsi stalno stremimo k temu, da smo čim bolj FIT in da naši cilji niso preveliki in nemogoče dosegljivi, ampak smo že z majhnimi koraki zadovoljni. Že premik in odločitev posameznika, da pride do telovadnice in začne razmišljat o kvalitetnem in vodenem gibanju je izpolnjen nek miselni cilj. Zato pri nas imamo samo majhne cilje, ki so sproti 100% možno dosegljivi in so zato najboljši možni razlog za vztrajnost na dolgi rok.  

Majhen cilj je za večino VELIK korak in prav je tako.

Če ste v dilemi, kako začeti, kako nadaljevati, kako vztrajati, potem mogoče ni narobe, da zavrtite številko, natipkate kratek mail in si vzamete tisti čas, ki vam pripada in ugotovite, če ste tudi vi sposobni vztrajnosti na dolgi rok. Rutina ne boli in tudi vztrajnost ne, le naučiti se morate, da ste lahko že z majhnim dosežkom zelo zadovoljni . Ne odlašajte na jutri, če to lahko storite že sedaj.

Pozdravljeni.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje za knjižico brezplačnih receptov, s katerimi boste pridobili moč in vzdržljivost.
Za prenos vnesite svoj email naslov.

Pa dober tek!

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.