KAKO PORABITI ČIM VEČ KALORIJ DOMA | V-team

KAKO PORABITI ČIM VEČ KALORIJ DOMA

Če v notranjosti preživite veliko več časa kot običajno, je dobro, da doma vmes porabite čim več kalorij, kadar koli lahko.

Zadnjih nekaj mesecev se je veliko dela preselilo domov in tako se je za določene ljudi gibanje zreduciralo na sam minimum. Tista večina ljudi, ki so po novem obsojeni na delo od doma, praktično delajo skoraj 24/7 in eni vmes zaradi preobilice dela pozabijo nase v smislu pravilne prehrane, primerne hidracije in sploh gibanja. Nekateri se zavedo šele zvečer ko pogledajo na svoje pametne ure ali telefone, kako malo gibanja so naredili čez dan.

Da bi vseeno uspeli doma porabiti dodatne kalorije sem spodaj strnil nekaj enostavnih rešitev.

TUKAJ JE PET NAČINOV ZA PORABO VEČ KALORIJ DOMA

  1. HODITE OKOLI MEDTEM KO GOVORITE

Ker delate od doma, verjetno sprejemate več telefonskih klicev kot običajno. In če ne poskakujete in korakate po sobi za vsak klic, ki ga opravite in prejmete, pogrešate porabo dodatnih kalorij.

Za kratke klice lahko hodite po sobi, v kateri ste, če pa veste, da boste imeli daljši konferenčni klic, vzemite telefon na prosto in se odpravite na pravi sprehod.

Odvisno od vaše teže, starosti in stopnje kondicije lahko hiter 30-minutni sprehod za vas predstavlja dodatnih 100 do 300 kalorij.

Tudi če med telefoniranjem samo vstanete in hodite na mestu, boste porabili več kalorij, kot bi jih sicer sede.

  • PIJTE ZDRAVE KOFEINSKE PIJAČE

Kofein kot poživilo poveča število kalorij, ki jih porabite s pospeševanjem presnove. Ena študija je pokazala, da kofein poveča izgorevanje maščob za 10 do 29%, odvisno od tega, ali je telesna teža v mejah ali je prekomerna.

Med najbolj zdrave kofeinske pijače, ki bi jih morali piti doma, so:

  • Vroč ali leden čaj, najboljše nesladkan, če pa že sladkan, potem z naravnim nizkokaloričnim sladilom, kot je recimo Stevia.
  • Sorte črnih čajev, zelenih čajev ali belih čajev so odlične možnosti.
  • Izogibajte se ustekleničenemu ledenemu čaju ali kakšnih vnaprej pripravljenih sokov iz supermarketov, saj običajno vsebuje ogromno sladkorja.
  • Espresso, črna kava podaljšana ali kratka so odlične nizkokalorične možnosti.
  • Izogibajte se večini instant mešanic kave, ki so pogosto polne dodanega sladkorja in kalorij.
  • VZEMITE SI ČAS ZA PLES

Že samo igranje plesne video igre ali celo le malo naključnega plesa, zagotavlja vadbo za celo telo, ki lahko v samo 20 minutah pokuri več kot 100 kalorij.

Poleg tega je veliko bolj verjetno, da se boste držali nove kondicijske navade, če boste uživali. Če ste med tistimi, ki obožujete ples, bi ga morali med bivanjem doma vsekakor vključiti v svoj dan.

  • ZASADITE VRT

Pridelovanje lepega vrta je fantastičen način, da pokurite odvečne kalorije, hkrati pa hrano iz svojega vrta vključite v svoj jedilnik.

Če vam samo za primer izpostavim, da se med grabljenjem listja lahko porabi do 450 kalorij na uro, medtem ko vleka plevela in sajenje cvetja in zelenjave porabi med 200 in 400 kalorij na uro.

Ko bo to sadje in zelenjava pripravljeno na trgatev, boste na seznam sestavin dodali različna domača hranljiva polnovredna živila.

  • PRIDOBITE ZAČETNO ZNANJE TEHNIK JOGE

Ena lažjih različic joge je Hatha joga, ki je idealna vrsta začetnikom prijazne joge, ki se jo lahko lotite doma. Pomaga graditi prožnost in jedro moči, hkrati pa ohranja zdrave sklepe, blaži stres in izboljšuje kakovost spanja. V študiji iz leta 2018 je bilo ugotovljeno, da so se simptomi tesnobe, depresije in stresa pri ženskah po 12 klasih hatha joge znatno zmanjšali.

Kot zanimivost da povem, da bo 90 kilogramov težka oseba, ki se ukvarja s hatha jogo, porabila približno 228 kalorij na uro.

KONČNE MISLI

Samo zato, ker ne morete priti do fitnesa, še ne pomeni, da morate zdrsniti v sedečo rutino ali izgubiti svojo kondicijsko pripravljenost. Obstaja veliko zdravih sprememb, ki jih lahko porabite za porabo več kalorij doma. Ne glede na vašo redno fitnes rutino lahko doma še vedno veliko naredite, da ohranite kondicijo ali celo nadgradite svojo formo. To, da je vse zaprto in ste v notranjosti, še ne pomeni, da ne morete razviti novih zdravih navad in razširiti obzorja.

Kontakt

Pokličite me:

+386 31 332 334

Ali izpolnite obrazec:

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Poveži se z mano

Prenesi si brezplačno knjižico LCHF receptov za moč in vzdržljivost!

PRENOS

Več vsebin

Treningi

VEČ

Recepti

VEČ

Blog

VEČ

Pozdravljeni.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje za knjižico brezplačnih receptov, s katerimi boste pridobili moč in vzdržljivost.
Za prenos vnesite svoj email naslov.

Pa dober tek!

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.