Sestavine
- 4 piščančje zrezke
- sol, poper
- 4 tanke rezine kraške pancete
- sir
- 100 g sveže špinače
- 500 g stočji fižol
- 1 JŽ ocvirkov
- 2 JŽ kisle smetane
Postopek
Zrezke začinimo samo na eni strani (to bo zunanja stran rolice). Svežo špinačo očistimo in zblanširamo v slanem kropu in jo dobro odcedimo. Na zrezke položimo tanko rezino pancete, nanjo položimo špinačo in čez potresemo nariban sir. Nato zrezek zvijemo v rolico in vanj zapičimo zobotrebec. Rolice položimo na peki papir in jih damo peč na 180 stopinj za cca 30 minut.
Stročji fižol očistimo in skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan ga dodamo k ocvirkom in vse skupaj popražimo, max. 5 minut. Na koncu primešamo še kislo smetano. Omako dodamo rolicam in DOBER TEK!