PRVI KRUH OD VANČA BREZ KVASA

SESTAVINE

  • 500 g moke (bele, pirine, polnozrnate, lahko del (1/2) moke nadomestimo tudi z ovseno, rženo, ajdovo…)
  • 1 žlica sončničnih semen
  • 500 ml vode (lahko uporabite tudi mineralno vodo)
  • 1 pecilni prašek (lahko uporabite tudi vinski kamen)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička soli

POSTOPEK

Na začetku najprej zmešamo suhe sestavine, moko, pecilni prašek, mleta sončnična semena in sol.

Suhi masi nato dodamo vodo (lahko uporabite tudi mineralno vodo, vendar je razlika v rahlosti testa skoraj ničelna) in oljčno olje.

S kuhalnico (najboljše, da je le ta iz lesa ali trde plastike) celotno maso mešamo toliko časa, dokler ne dobimo vlažne in rahlo lepljive mase.

V ozek podolgovat pekač (najboljše, da uporabite pekač, ki je za potice) namestimo peki papir in vanj enakomerno razporedimo maso.

Povrhu mase po želji posujemo še malo semen.

Kruh brez gnetenja in brez kvasa damo v predhodno ogreto pečico na 180 C za 60 min.

Nasvet: po želji lahko v maso vmešamo še žlico mletih lanenih semen ali pa semena sploh izpustimo iz celotne mase.

Objavljeno v:

Kontakt

Pokličite me:

+386 31 332 334

Ali izpolnite obrazec:

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Poveži se z mano

Prenesi si brezplačno knjižico LCHF receptov za moč in vzdržljivost!

PRENOS

Več vsebin

Treningi

VEČ

Recepti

VEČ

Blog

VEČ

Pozdravljeni.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje za knjižico brezplačnih receptov, s katerimi boste pridobili moč in vzdržljivost.
Za prenos vnesite svoj email naslov.

Pa dober tek!

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.