SESTAVINE ZA BISKVIT
- 40g polnozrnate pirine moke
- 20g mletih mandljev
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- 1 jajce
- 80g kisle smetane
- 1 čajna žlička kokosovega sladkorja
- 1 čajna žlička vanilije sladkorja
- 1 dcl kave
- 2 jedilni žlici ruma
POSTOPEK ZA BISKVIT
Najprej suhe sestavine moko, mandlje, sol in pecilni prašek zmešamo skupaj.
Posebej penasto umešamo jajce in kokosov sladkor, zatem dodamo še vanilijev sladkor in kislo smetano. Masi, ki smo jo dobili počasi vmešamo suhe sestavine.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na peki papirju v tortnem modelu na 170C cca 25-30min. Pečen biskvit dobro ohladimo in ga šele nato razdelimo na 2 enaka dela (prečni prerez).
SESTAVINE ZA KREMO
- 250g mascarpone light
- 250ml sladke smetane
- 1 čajna žlička kokos sladkorja
- 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
- 2 jedilna žlica ruma
- 2 jedilna žlica kave
POSTOPEK ZA PRIPRAVO KREME
Sladko smetano dobro stepemo, dodamo vse ostale sestavine in narahlo zmešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.
ZLAGANJE PECIVA
Prvo plast biskvita navlažimo s kavo in nanj položimo polovico kreme. Drugo plast biskvita prav tako navlažimo s preostankom kave in nanj položimo še drugi del kreme. Na koncu posipamo z pravim 100% kakavom.
Tiramisu naj bo pred prvim serviranjem čez noč, v hladilniku.
Nasvet: recept je oblikovan za manjši model pekača fi 18cm.