SESTAVINE ZA BISKVIT
- 4 jajca
- 4 jedilne žlice rjavega sladkorja
- 80g mletih mandljev
- 3 jedilne žlice pirine polnozrnate moke
POSTOPEK ZA BISKVIT
Rumenjake in dve žlici sladkorja penasto umešamo, med tem iz beljakov in dveh žlic sladkorja naredimo sneg. Rumenjake in sneg narahlo zmešamo z lopatko. V maso dodamo mlete mandlje in moko, ter zelo narahlo z lopatko zmešamo. Vse skupaj stresemo v model in v predhodno ogreti pečici pečemo na 180C cca 10min. Pazimo, da je zlatorjava barva testa.
SESTAVINE ZA KREMO
- 500g kremni sirček
- 400g malin
- 250ml sladke smetane
POSTOPEK ZA KREMO
Sveže maline pokuhamo, pretlačimo s paličnim mešalnikom in ohladimo. Sladko smetano posebej stepemo. Za sestavo kreme najprej vzamemo kremni sirček in ohlajene maline ter ju zmešamo skupaj. Na koncu dodamo še sladko smetano in vse narahlo zmešamo v gosto kremo.
Maso razporedimo po ohlajenem biskvitu. Okrasimo z svežimi malinami in kokosovim čipsom.
Torta naj počiva čez noč v hladilniku
Nasvet: recept je oblikovan za okrogli tortni model pekača fi 28 cm.