Sestavine
- 4 paradižniki
- sveža kumara
- 1/2 rdeče paprike
- feferon (neobvezno)
- mlada čebula
- strok česna
- žlička soli
- 2 žlici olivnega olja
- žlica balzamičnega kisa
- pol limone
- pol žličke kumina
- 1/2 žličke suhega origana
- Začimbe:
- sveža bazilika, sol, poper, kajenski poper (neobvezno)
Postopek
Paradižnike potopite za nekaj sekund v krop, nato jih ohladite in olupite, odstanite jim tudi semena. Olupljene paradižnike, kumaro, papriko in feferon narežete na kocke. Čebulo in česen sesekljamo.
Narezane sestavine dajte v mešalnik, dodajte še začimbe, limonin sok, olje, balžamični kis in dobro zmiksajte.
Juho postavimo za nekaj časa v hladilnik. Juho lahko serviramo v skodelice ali krožnike. Okrasimo jo z vodno krešo, sveže narezano baziliko ali s popečenimi kruhovimi kockami.