Sestavine
- 3 rdeče čebule
- 4 stroki česna
- 400g sesekljanega paradižnika
- 100ml kokosovega mleka
- 1 hokaido buča, olupljena, z odstranjenimi pečkami in narezana na kocke
- 1kg različne zelenjave, narezane na kocke (cvetača, bučke, korenje, malancani, brokoli)
- mešanica začimb – po 2 čajni žlički kurkume, kumine, mlete paprike, koriandra, mletega čilija in karija v prahu
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- sol in poper po želji
Postopek
V veliki kozici segrejemo olje ter zmerno prepražimo čebulo in česen, da posteklenita. Dodamo začimbe in zmerno pražimo1-2 minuti. Dodamo na kocke narezano bučo in zelenjavo, pokrijemo kozico in dušimo, da se vse zmehča.
Dodamo še paradižnik in kuhamo še cca 5 -10 minut. S paličnim mešalnikom zmeljemo mešanico, da postane gladka. Spet prestavimo na štedilnik in vmešamo kokosovo mleko.
K tej slastni kari omaki lahko ponudite pečen sladek krompir ali pečeno bučo.
Dober tek!