SESTAVINE BISKVIT
- 4 jajca
- 150g rjavi sladkor
- 100g masla
- 200g mleti orehi
- 400g kostanjev pire
- BIO limonina lupinica
- 1/2 pecilni prašek
- 3 kapljice vanilijev ekstrakt
POSTOPEK ZA BISKVIT
Iz beljakov zmešamo sneg. Maslo stopimo in ga ohladimo. Rumenjake in sladkor penasto zmešamo, dodamo vse ostale sestavine in na koncu z lopatko rahlo umešamo sneg, ki smo ga na začetku naredili iz beljakov.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na peki papirju v tortnem modelu na 180C cca 50min. Pečen biskvit dobro ohladimo.
SESTAVINE ZA KREMO
- 400g temne čokolade (najmanj 85% kakav)
- 250ml sladke smetane
- 50g masla
POSTOPEK ZA KREMO
Smetano in maslo segrevamo do vretja. Z vročo smetano prelijemo čokolado in zmešamo v enakomerno gladko maso. Ohlajen biskvit prestavimo na večji krožnik in ga premažemo s čokoladnim namazom (tukaj sva midva z ženo uporabila namaz https://www.lchflove.si/izdelek/lchflove-lesnikov-namaz-s-kakavom-300-g/ ) ter potresemo z sesekljanimi orehi. Nato na koncu prelijemo čez še čokoladno kremo in po želji potresemo še enkrat z sesekljanimi orehi.
Omenjeno sladico lahko takoj postrežemo.
Nasvet: recept je oblikovan za okrogli tortni model pekača fi 28 cm