KOSTANJEVA TORTICA

SESTAVINE BISKVIT

  • 4 jajca
  • 150g rjavi sladkor
  • 100g masla
  • 200g mleti orehi
  • 400g kostanjev pire
  • BIO limonina lupinica
  • 1/2 pecilni prašek
  • 3 kapljice vanilijev ekstrakt

POSTOPEK ZA BISKVIT

Iz beljakov zmešamo sneg. Maslo stopimo in ga ohladimo. Rumenjake in sladkor penasto zmešamo, dodamo vse ostale sestavine in na koncu z lopatko rahlo umešamo sneg, ki smo ga na začetku naredili iz beljakov.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na peki papirju v tortnem modelu na 180C cca 50min. Pečen biskvit dobro ohladimo.

SESTAVINE ZA KREMO

  • 400g temne čokolade (najmanj 85% kakav)
  • 250ml sladke smetane
  • 50g masla

POSTOPEK ZA KREMO

Smetano in maslo segrevamo do vretja. Z vročo smetano prelijemo čokolado in zmešamo v enakomerno gladko maso. Ohlajen biskvit prestavimo na večji krožnik in ga premažemo s čokoladnim namazom (tukaj sva midva z ženo uporabila namaz https://www.lchflove.si/izdelek/lchflove-lesnikov-namaz-s-kakavom-300-g/ ) ter potresemo z sesekljanimi orehi. Nato na koncu prelijemo čez še čokoladno kremo in po želji potresemo še enkrat z sesekljanimi orehi.

Omenjeno sladico lahko takoj postrežemo.

Nasvet: recept je oblikovan za okrogli tortni model pekača fi 28 cm

Kontakt

Pokličite me:

+386 31 332 334

Ali izpolnite obrazec:

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Poveži se z mano

Prenesi si brezplačno knjižico LCHF receptov za moč in vzdržljivost!

PRENOS

Več vsebin

Treningi

VEČ

Recepti

VEČ

Blog

VEČ

Pozdravljeni.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje za knjižico brezplačnih receptov, s katerimi boste pridobili moč in vzdržljivost.
Za prenos vnesite svoj email naslov.

Pa dober tek!

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.