SESTAVINE BISKVIT
- 4 jajca
- 70g rjavi sladkor
- 200g masla
- 100g pirine polnozrnate moke
- 100g mletih mandljev
- 1 čajna žlička vinskega kamna
- 3 čajne žličke matcha zelenega čaja v prahu
- 1 dcl vode
POSTOPEK ZA BISKVIT
Začnemo tako, da maslo in sladkor penasto umešamo, dodamo rumenjake in vodo, ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Zatem v maso dodamo postopoma moko, mlete mandlje, vinski kamen in matcha prah. Na koncu z lopatko še vmešamo beljake, ki smo jih predhodno zmešali v trd sneg.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na peki papirju v tortnem modelu na 180C cca 35min. Pečen biskvit dobro ohladimo.
SESTAVINE ZA KREMO
- 500g kremni sirček
- 200g bele čokolade
- 250ml sladke smetane
- 200g malin
POSTOPEK ZA KREMO
Sladko smetano stepemo in belo čokolado stopimo nad soparo. Vzamemo kremni sirček in stopljeno belo čokolado ter ju na nizki hitrosti zmešamo skupaj. Na koncu z lopatko vmešamo v kremo še sladko smetano.
ZLAGANJE TORTE
Ohlajen biskvit prerežemo, da dobimo dva enako velika premera. Prvi premer navlažimo z razredčenim metinim sokom z vodo. Nanj damo polovico kreme in na kremo zložimo na pol narezane maline. Zatem gor na kremo damo drugo polovico premera biskvita, jo prav tako navlažimo, nanj damo še preostanek kreme in okrasimo z zdrobljenimi pistacijami.
Torta naj čez noč počiva v hladilniku.
Nasvet: recept je oblikovan za okrogli tortni model pekača fi 28cm