SESTAVINE za 2 osebi
- 1 čebula
- 1 korenček
- drobnjak
- 300 dag lisičk
- 2 srednje velika krompirja
- 2 goveja steaka (cca 200g na kos)
- sol, poper, česen
- smetana za kuhanje
- nariban sir
POSTOPEK
Čebulo nasekljamo, korenček narežemo na kolobarje, dodamo še drobnjak in vse skupaj prepražimo na olivnem olju, toliko da čebula postekleni. Dodamo zraven lisičke, posolimo in prepražimo.
Krompir med tem operemo, olupimo in narežemo na majhne koščke . Kuhamo ga v posebni kozici do mehkega. Kuhan krompir odcedimo, dodamo k lisičkam, primešamo smetano za kuhanje in na koncu potresemo še s sirom.
Preden je jed gotova jo še postavimo v predhodno segreto pečico za 15 min na 200C.
Med tem pripravimo goveje steake, tako, da jih posolimo, popopramo in jih na olivnem olju spečemo.
Nasvet: zraven se prileže kozarec dobrega rdečega vina.