Sestavine
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 1 rumena paprika
- 1 paradižnik
- 50 g graha
- 50 g koruze
- peteršilj, česen
- sol, poper
- 250 g očiščenih kozic
- 200 g (rjavi riž, pira in ječmen)
- za dodatek rižote mix sveže zelene solate
Postopek
Čebulo drobno narežemo in popražimo na olivnem olju, da postekleni. Dodamo na drobne kocke narezane paprike, narezan paradižnik, grah, koruzo, česen in petršilj. Dodamo še malo soli in poper.
Ko je zelenjava dovolj mehka, dodamo kozice in pražimo še cca 15 minut. Rjavi riž, piro in ječmen skuhamo posebej, po navodilih iz embalaže.
Zelenjavi in kozicam nato primešamo še kuhane žitarice.
Postrežemo tako, da dodamo najprej v krožnik različno svežo zeleno zelenjavo (zelena solata, motovilec, mlada špinača, rukola) in potem počez kuhan rižotin tris s kozicami.