SESTAVINE ZA 2 ZAVITKA
- pol glave svežega belega zelja
- 400g kuhanega pršuta
- 200g sira gavda
- 2x list polnozrnatnega listnatnega testa
POSTOPEK
Začnemo tako, da najprej sveže zelje olupimo in ga damo v večji lonec. Vanj dolijemo vodo in v pol pokriti posodi kuhamo do vretja. Ko voda zavre pustimo še kakšno minuto na rahlem ognju vreti in zatem pokuhano zelje odcedimo v večjem cedilu, da je čim manj mokro.
V času, ko se zelje kuha pripravimo 2 lista polnozrnatnega testa. Vsak list na notranji strani s tanko plastjo kokosove maščobe premažemo in nanj položimo liste pokuhanega zelja. Potem dodamo še na polovico površine pust kuhan pršut in na koncu še sir. Vse skupaj zvijemo v štrudelj.
Ko imamo oba štrudlja narejena, ju položimo na peki papir in počakamo, da se pečica ogreje na 180C. Potem samo še damo pečt za 30min.
Dober tek!