OUT OF COMFORT ZONE | V-team

OUT OF COMFORT ZONE

Že od sredine marca, ko se je večini nam, ki delamo neposredno z ljudmi svet zaprl, sem bil primoran stopiti ven iz svoje cone udobja in začeti razmišljati drugače.

Nisem bil vajen tehnologij, ki so dan današnji pri večini ljudi že nekaj normalnega. Sam sem očitno glede teh vseh aplikacij in uporabe le teh, še zmeraj “bil” precej starokopiten. Namreč do začetka te epidemije se mi ni zdelo, da se moram pretirano ubadati z socialnimi omrežji in stiki z ljudmi, ker sem si v vseh svojih letih počasi in z vztrajnostjo pridobil lep krog stalnih, predvsem pa zvestih in zadovoljnih strank.

Celotna situacija je spremenila marsikatero od mojih obstoječih strank v miselnosti za naprej in posledično tudi mene. Do prej si nikoli nisem dovolil razmišljati in niti verjeti, da bi lahko uspešno izvajal treninge tudi “online”. Sicer je zadeva res popolnoma drugačna od realnih stikov in ljudje smo socialna bitja in se moramo družiti, ker je to del nas in nas dopolnjuje, vendar odvisno s kom in seveda s kakšnim namenom. Treningi, ki sem jih opravljal in nudil do časa karantene, so bili izključno osebne narave in niti nisem želel poizkušat karkoli drugega, ker enostavno nisem sebe kot osebe videl v vlogi, nekoga, ki bi to delal neosebno v popolnoma drugačnem spektru pomena “v živo” kot je bil poznan meni do nedavno. Rad delam z ljudmi in to ljudje s katerimi sodelujem vedo, zato si tudi nikoli nisem predstavljal, da je sploh možno, to medsebojno osebno energijo prenesti na male ekrane in na splet.

Ko se je zgodil Svetovni “shut down” sistem, sem imel kar naenkrat več časa zase in tako so se rodile nove ideje in nove možnosti sodelovanja, ki so zame pomenile popolni “out of comfort zone”.

Z razvojem drugačnega mišljenja splošne populacije so zdaj online ideje lažje izvedljive in tudi sploh možne, kot ideja za sodelovanje.

Sam vem, kot sem že napisal, treningi online dobesedno NIKOLI ne bodo in ne morejo nadomestiti tistih realnih treningov v živo. Vendar so lahko za marsikaterega človeka v dani situaciji več kot odličen nadomestek tistega, kar prej so imeli ali pa so si želeli in zaradi okoliščin v katerih živijo (majhni otroci, zahtevne službe, službena potovanja, samohranilke/hranilci, pomanjkanje varstva,…) niso imeli možnosti začeti, nadaljevati oz. obiskovati treninge na nekem normalnem tedenskem nivoju. Sam imam kar nekaj varovancev, ki so prej zaradi službenih obveznosti skoraj 2x na mesec potovali v tujino in tako veliko treningov izpuščali, prav tako starši mlajših otrok, kjer smo običajno imeli probleme, da so treningi zadnje minute pred začetkom odpadli, ker ni bilo varstva za otroke ali so otroci čez dan v vrtcu zboleli in so tako naši treningi tudi za cel teden ali več bili izbrisani iz urnika.

Primeri, ki sem jih omenil zgoraj so samo peščica tistih, ki sem jih imel in prav zato sem se odločil, da online treninge približam vsem svojim obstoječim in novim varovancem. S to “novo ponudbo” sem vsem svojim omogočil, da njihova pridobljena forma ne pade oz. za vse nove, ki fizično nimajo možnosti prihajat do mene v moj gym, da naredijo nekaj dobrega zase in spoznajo svoje telo v čisto drugem spektru za katerega so mogoče mislili, da ga več nikoli ne bodo občutili.

Trening za moč, ko jih enkrat osvojiš so res FAJN. 🙂

Sam nisem pristaš nekih hudih poskokov, skokov in vseh teh nenadnih in hitrih gibov. Namreč večina mojih obstoječih varovancev pri meni ceni ravno to, da vedno bolj poudarjam kvaliteto gibanja in ne norenje. Vztrajnost in potrpežljivost sta vrlini, ki ju vedno znova in znova iz treninga v trening ponavljam.

Moj moto je “počasi in vztrajno se lahko doseže vse“.

Če do danes niste pretirano veliko gibali in ste občasno zase naredili le en mini sprehod ali mogoče kakšen km teka, potem verjetno premorete toliko logike in spoštovanja do sebe, da se pa že jutri ne boste lotili HIIT treninga, ker je ena ultra fejst bejba ali tip iz Instagrama na videu poudaril, da boste s tem 15 minutnim treningom čez en mesec že ready in steady za bikini kopalke. Ljudje božji zapomnite si eno pomembno dejstvo: ČUDEŽEV NI, vsaj v mojem poslovnem svetu jih še nisem videl. 🙂

Kaj sem uspel narediti za vas!

Naredil sem program, ki ga izvajam skupaj z mojo ženo Urško. Narejen je tako, da treninge izvajava oba skupaj, kjer Urška večino vaj naredi v lažji različici in tako hkrati prikaževa oba spektra lažji iz njene strani in težji iz moje. Pa še zabavno je, ker se vmes tudi kaj pohecava kot pač par 🙂

Več o novem programu si preberite na tej povezavi: https://v-team.si/treningi/online-treningi/

Razmišljanje izven meja okvirjev ponuja več priložnosti, kot bi si kadarkoli mislil.

Vaš trener Vanč

Kontakt

Pokličite me:

+386 31 332 334

Ali izpolnite obrazec:

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Poveži se z mano

Prenesi si brezplačno knjižico LCHF receptov za moč in vzdržljivost!

PRENOS

Več vsebin

Treningi

VEČ

Recepti

VEČ

Blog

VEČ

Pozdravljeni.

Zahvaljujemo se vam za zanimanje za knjižico brezplačnih receptov, s katerimi boste pridobili moč in vzdržljivost.
Za prenos vnesite svoj email naslov.

Pa dober tek!

V-TEAM, Vanja Cipot s.p. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.